Folkskolegatan 4

Jag har under en intensiv period om fyra år flyttat lika många gånger och fler kommer det definitivt att bli. Mitt första köp var en etta i Södertälje där jag är född och uppvuxen som jag sen hade i ungefär 18 månader (det är ungefär sex månader längre än vad jag haft någon av mina senaste lägenheter) år innan jag köpte en tvåa i Hornstull och flyttade våren 2014, mycket på grund och till största del för att jag precis som nu jobbade i Stockholm och var lite trött på att pendla samt ville upp hit pga nöjen etc med. Jag har sedan 2011 jobbat som innesäljare på UC vilket jag i skrivande stund fortfarande gör. Jag tänkte i en serie av inlägg lägga upp mina renoveringar som jag gjort och framförallt de två senaste då det är dem jag har flest bilder ifrån samt gjort störst ändringar i.

Den första lägenheten i denna serie blir min andra i Hornstull och den som låg på Folkskolegatan 4, det var en tvåa på 53kvm och i den lägenheten rev jag ut det gamla och satte in ett helt nytt kök från Asplunds som måttanpassades till 100% då rummet hade en del vinklar samt var rätt litet, hela tanken och målet var att maximera rummet och upplevelsen till fullo trots rummets smala form. Jag platsbyggde även garderober i sovrum samt målade om hela lägenheten invändigt.  Det jag föll för när det gällde den här lägenheten var framförallt vardagsrummet samt sovrum, sovrummet kanske var lite litet men eftersom det satt ihop med vardagsrummet och dem tillsammans hade fina detaljer såsom snedtak, takfönster, fiskbensparkett och ett härligt burspråk för matplats både kände jag och såg potentialen för att kunna skapa en härlig sällskapsyta.

Fåtöljer från Poul Kjaerholm, till vänster hans PK22or och till höger PK31. Även soffbordet är från samma designer av modell PK61. Lampa från Louis Poulsen. Längst ner ser det härliga takfönstret som släppte in riktigt fint ljus under vår och sommaren.

Fåtöljer samt soffa från Poul Kjaerholm modell PK31. Lampan till höger är en Toio Lamp från Flos designad av Achille och Pier Giacomo Castiglioni.

I och med snedtaket beslöt jag mig för att anpassa garderoberna efter förutsättningarna samt bygga in dem för att få så raka linjer som möjligt och prioritera funktion. Den här lägenheten hade inte så mycket förvaring och innan garderoberna hade tidigare ägare ett skrivbord här istället.
Kök från Asplunds med ljusgråa luckor och vitt upptill för att få övre sektionen att ”försvinna” lite och låta ögonen istället fastna på underskåp samt golv som kanske inte syns på bilden men faktiskt är en ton mörkare grå än luckorna. Istället för att låta överskåpen följa rummets konturer valde jag att låta dem gå i en rak linje för att få till ett så luftigt intryck som möjligt. Som bänkskiva användes en bättre Carrara marmor med integrerad diskho. Väldigt nöjd med resultatet.
Närbild på hur de övre skåpen löper jämns med den raka väggen och avlutas med ett rakt avslut trotts vinkeln i hörnet. Jag valde också ett något grundare djup på de övre stommarna än standard för att inte låta dem ta upp för mycket plats. Allt för att detta smala rum skulle upplevas större.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *